Bästa tiden att resa till Mauritius

Mauritius erbjuder ett behagligt subtropiskt klimat året runt och de har två årstider – sommar & vinter. Sommarmånaderna sträcker sig mellan november till april och följaktligen är det vinter mellan maj till oktober. Men när är egentligen bästa tiden att resa till Mauritius?

Bästa tiden att resa till Mauritius, Strand på Mauritius

Mauritius väder – välj rätt årstid för din Mauritiusresa

Trots att Mauritius är en behaglig åretruntdestination finns såklart månader som är lite bättre än andra. Extra populära månader att resa till Mauritius är april-juni och september-november. Under den här tiden kan du räkna med runt 28 grader och behaglig vattentemperatur på 24 – 28 grader. De kallaste månaderna är juli-augusti men inte ens då behöver du frysa. Medeltemperaturen under sommarmånaderna (som är deras vinter) ligger på cirka 23 grader.

Vädertabell – Mauritius

Cykloner & passadvindar

Något som påverkar vilka perioder som är bästa tiden att resa till Mauritius är ccyklonsäsong och passadvindarna. Nedan kan du läsa vad de innebär och hur de påverkar klimatet:

Cyklonsäsongen

Även om vädret på Mauritius är varmt och skönt och skulle kunna liknas som en perfekt svensk sommardag året runt, finns det tider på året som är mindre fördelaktiga. På Mauritius råder cyklonsäsong mellan januari till och med mitten på mars. Cyklonerna kan drabba Mauritius varje år men rent statistiskt är det var 5 år som cyklonerna har sitt centrum över ön. Förutom blåst innebär cyklonsäsongen även mer regn

Passadvindar

Glöm inte skydda dig mot solen

När du anländer till Mauritius vill du förmodligen inget hellre än att springa ut i vågorna. Vädret är varmt och soligt så det gäller att skydda huden ordentligt. Se till att alltid smörja in dig med hög solskyddsfaktor eftersom det är lätt att bränna den ovana huden. Mellan klockan tio och tre är solen som starkast på Mauritius, men detta behöver inte betyda att du måste stanna inne. Se till att förbereda dig med en solhatt, en sarong och mycket solkräm. Då kan du njuta av de salta baden och solens värmande strålar hela dagen.

Mauritiusresor är en del av reseföretaget Kenzan Travel. Vi består av resebyråerna Afro-Caribbean Travel, Aktivresor & Kenzan Tours. 
Vi erbjuder resor till stora delar av världen och har varit verksamma sedan 1996. 
Ring eller maila oss! 
📞 08-30 21 03 
📩 [email protected]