Cykla på Mauritius

Om du gillar att hålla dig aktiv på semestern finns det möjlighet att cykla på Mauritius. Den vackra ön med sina tropiska skogar, vita stränder och turkosa hav har mycket att erbjuda. Det finns dessutom gott om bra cykelleder, både i närheten av stränderna och inåt land. Om du är van cyklist kan du ge dig ut på off-track lederna i bergen. Dessa har högre svårighetsgrad men du blir väl belönad. Här väntar orörda skogar och utsikt över ett fantastiskt paradis. En belöning större än någon är cykelledernas väg genom orörd natur. Det känns verkligen som att du är den första personen att utforska just den här platsen.

Cykla på Mauritius

Cykla i Bras D’Eau

En populär cykelled är den genom Bras D’Eau (Roche Noire). Här tar du dig genom öns östkust med sin grönskande växtlighet och friska luft. Rutten tar cirka fyra timmar och är tre mil lång. Låter det mycket? Ingen fara, den här cykelleden är lätt och kan utforskas av nästan alla, stora som små. Du kan boka turer med en guide som tar dig genom leden på ett säkert sätt samtidigt som han eller hon kan informera om sådant ni stöter på längs vägen. Rutten är mångfacetterad och bjuder på cykelstigar både längsmed kusten och i bergen. Dessutom kommer man vid ett tillfälle att cykla genom en belyst lavatunnel.

Macchabee Forest

Håller du till på Mauritius sydvästra kust? I så fall kan du cykla på Mauritius längs cykelleden i Macchabee Forest. Här finns urskogar som du får möjlighet att upptäcka på cykelsadeln. Den här cykelleden är ungefär lika lång som den i Bras D’Eau men svårighetsgraden är något högre då leden slingrar sig i bergsområden. När du kommer till slutet av leden bör du vända dig om och titta ut över det fantastiska naturområde du just cyklat igenom. 

Det finns även arrangörer av cykelutflykter som erbjuder elcyklar.

Mauritiusresor är en del av reseföretaget Kenzan Travel. Vi består av resebyråerna Afro-Caribbean Travel, Aktivresor & Kenzan Tours. 
Vi erbjuder resor till stora delar av världen och har varit verksamma sedan 1996. 
Ring eller maila oss! 
📞 08-30 21 03 
📩 [email protected]