Dyka och snorkla på Mauritius

Att dyka och snorkla på Mauritius är något alla bör prova. Under ytan väntar en värld av färgsprakande fiskar, färgglada korallrev och stora vattenlevande däggdjur. Mauritius är omringat av korallrev och du har många valmöjligheter när det kommer till områden. Här finns över 100 dykställen.

dyka och snorkla på Mauritius
Bild från Tourism Mauritius

Det marina djurlivet är otroligt varierat på Mauritius. Förutom hajar och färgglada fiskar kan du även snorkla vid vattenkanten och titta ner på stora rockor, ålar och lejonfiskar. Runt ön ligger det dessutom gamla skeppsvrak som sjunkit under 1800-talet. Här har en hel del större fiskar flyttat in. En populär attraktion bland såväl vuxna som barn.

Dyka och snorkla på Mauritius – från norr till söder

Beroende på hur van du är vid att dyka eller snorkla finns det olika platser som kan passa dig bättre eller sämre. Kanske vill du snorkla på grundare vatten? Du kan hitta bra områden på öns södra kust, till exempel Blue Bay Marine Park. Här simmar det runt ängelfiskar och fjärilsfiskar bland kålkorallerna. För dig som letar efter något mer adrenalinfyllt kan du simma med muränor, tjurhajar och vitfenade hajar vid Pass St. Jacques. 

Nord-nordväst

Här finner du en stor variation av dykställen från tämligen grunda på ca 13 meter till betydligt djupare. Här kan du simma bland småfiskar färgglada, koraller eller skrotade vrak. Området är bra för dykning året om.

Väst-sydväst

Västsidan betecknas som läsidan av Mauritius. I vattnen utanför Flic n’ Flack hittar du ett undervattenslandskap med grottor, raviner och tunnlar som bildats av strömmarna. Ännu längre söderut är korallerna än mer färgstarka och den här delen av Mauritius gästas ofta av delfiner. På den här delen av Mauritius dyker du utanför det rev som omringar ön.

Ost-sydost

I revet som löper längs den östra kusten av Mauritius finns gott om passager som ger enkel tillgång till djuphavet. Här finns otroligt gott om plankton så artrikedomen är stor.

Ta PADI certifikat på Mauritius

Om du inte tidigare har dykt kan du ta certifikat på Mauritius. Du kan bland annat välja bland PADI båtdykning, PADI djupdyk och PADI vrakdyk. Detta är olika kurser inriktade på olika dykområden och djup. Ett tips är att gå kursen AWARE – Fish Identification vilket är en kurs där du får lära dig hur du känner igen olika fiskar.

dyka och snorkla på Mauritius
Bild från Tourism Mauritius

Något som skiljer dykning och snorkling på Mauritius från andra delar av världen är öns välmående korallrev. Till skillnad från exempelvis Maldiverna eller Seychellerna, där korallreven blivit blekta av klimatförändringen, är korallreven runt Mauritius fortfarande opåverkade.

Gör dig redo att hälsa på clownfiskar, trumpetfiskar och alla hundratals fantastiska varelser som bor under ytan.

dyka och snorkla på Mauritius
Bild från Tourism Mauritius

Mauritiusresor är en del av reseföretaget Kenzan Travel. Vi består av resebyråerna Afro-Caribbean Travel, Aktivresor & Kenzan Tours. 
Vi erbjuder resor till stora delar av världen och har varit verksamma sedan 1996. 
Ring eller maila oss! 
📞 08-30 21 03 
📩 [email protected]