Vandra på Mauritius

Är du sugen på att vandra på Mauritius. Afrikas gröna ö är en utmärkt destination för dig som älskar att upptäcka naturen till fots. Här kantar gröna palmer, azurblått hav och korallrev stränderna. Inåt land väntar frodig regnskog, forsande vattenfall och höga berg.

En bra plats att utforska ön vandrandes är nationalparken Black River Gorges. Nationalparken lockar turister med sin täta skog och vidsträckta vyer. I nationalparken finns det olika vandringsleder att välja bland, olika längd och olika svårighetsgrad. Kanske känner du för att hajka till det stora vattenfallet Charmarel? Eller varför inte ta en vandringstur mot Mauritius högsta berg? Det finns inte särskilt bra utbud av caféer och restauranger i området så se till att packa med dig egen matsäck.

Läs mer: Äventyrsresa på Mauritius

Vandra på Mauritius

Vandra på Mauritius – Vattenfallsvandring

En tropisk ö, med mängder av fåglar och vidunderliga vattenfall. Låter det lockande? Då borde du verkligen upptäcka vandringsleden runt de sju vattenfallen. Dessa kallar en ibland för Tamarindfallen och ligger mellan nationalparken Black River Gorges och Curepipe. Här finns bra vandringsleder men eftersom de inte är uppbyggda utan formade naturligt, finns inte staket och trappor. Ett tips är att boka en egen guide som kan visa vägen och samtidigt berätta om olika djurarter som kommer korsa vägen.

Chamarel Waterfall

Vandra i Vallée de Ferney

Vallée de Ferney är en annan park som har bra vandringsmöjligheter om du vill vandra på Mauritius. Naturreservatet blev bildat när man lyckades stoppa ett planerat vägbygge. Tanken från början var att bygga en väg som skulle gå rakt igenom dalen, men som tur är blev det inte av. Istället kan du nu njuta av skogsgläntor och landskap som faktiskt påminner om Sverige. Har du tur får du även se när man matar Mauritiusfalken, en endemisk djurart som bara finns här. Om du blir hungrig kan du avsluta vandringen på restaurangen som finns här.

Vandra på Mauritius

Vill du ha fler äventyr under din Mauritiussemester kan du läsa om att cykla på Mauritius här och tips på fler sevärdheter får du här.

Mauritiusresor är en del av reseföretaget Kenzan Travel. Vi består av resebyråerna Afro-Caribbean Travel, Aktivresor & Kenzan Tours. 
Vi erbjuder resor till stora delar av världen och har varit verksamma sedan 1996. 
Ring eller maila oss! 
📞 08-30 21 03 
📩 [email protected]