Resa till Mauritius

Mauritius är en populär destination. Den vackra ön ligger öster om Madagaskar och lockar turister från hela världen med sina spektakulära stränder och fina natur. På denna sida har vi samlat praktisk information för dig som planerar att resa till Mauritius.

Läs mer allmänna fakta om Mauritius här.

Alla våra resor till Mauritius hittar du här

Resa till Mauritius

Prisnivå

Det är relativt billigt att äta, dricka och shoppa på ön. Det finns många prisvärda alternativ, speciellt om du väljer goda maträtter från de lokala matstånden. Hotell och finare restauranger erbjuder mat av högre kvalitet till ett dyrare pris, en måltid på tre rätter kan kosta runt 250 kronor.

Vaccinationer inför Mauritiusresan

Vaccination mot hepatit A är ett måste. Se även till att du kompletterar grundvaccinationerna, det vill säga ditt skydd mot stelkramp, drifteri och polio. Det är även bra att ta vaccin mot hepatit B, speciellt om du planerar att stanna en längre period. Om du reser till Mauritius från ett afrikanskt land behöver du även vara vaccinerad mot gula febern. Se till att du fixar alla dina vaccinationer senast en månad innan din avresa.

Kontrollera alltid vilka vaccinationer du behöver på närmaste vaccinationscentral och med Vårdguiden.

Visum till Mauritius

Se först och främst till att ditt pass är giltigt i minst ytterligare sex månader efter din hemkomst från Mauritius. Om inte bör du förnya passet direkt. Som svensk medborgare kan du komma in i landet som turist och befinna dig på ön i upp till 90 dagar. Vill du stanna längre än så kommer du att behöva ett speciellt visum.

Senaste uppgifter hittar du alltid på Sweden Abroad

Tidsskillnad Sverige – Mauritius

Mauritius ligger tre timmar före svensk tid. När klockan är nio på morgonen i Sverige så har klockat slagit tolv på paradisön.

Behövs det en adapter på Mauritius?

Nej. Mauritius använder eluttag av typ C, vilket är den europeiska versionen. Spänningen ligger på 230 V och frekvensen på 50 Hz. Det förekommer även typ G-uttag, det vill säga det brittiska eluttaget.

Badskor/badtofflor

De flesta besökarna spenderar mycket tid vid stränderna. Om du gillar att bada och vill simma ut lite längre bort från stranden är det väl värt att köpa ett par badskor.

Resa till Mauritus

Att resa till Mauritus

Att flyga till Mauritius från Sverige kräver oftast minst en mellanlandning. Flygtiden ligger kring 16 timmar beroende på hur lång transfertid. Flygbolag som flyger på Mauritius är Air Mauritius, Emirates, Turkish Airlines & Air Frances.

Att ta sig runt Mauritius

Det är enkelt att ta sig runt på Mauritius. Att ta lokalbussen är smidigt och billigt men kanske inte det snabbaste sättet. Och tidtabellerna funkar lite så där. Ett annat billigt sätt är de så kallade taxitågen, taxibilar som väntar på att vara fulla och sedan tar sina passagerare dit en vill.

Vill du vara mer flexibel kan du antingen hyra en taxi med chaufför eller hyra en egen bil. Tänt då bara på att det är vänstertrafik på Mauritius.

Lokalbuss på Mauritius, Resa till Mauritus

Dricks

Att dricks på restauranger är valfritt. Kontrollera huruvida en serviceavgift läggs på notan eller ej. På restauranger där ingen serviceavgift läggs till kan du lämna 5% till 10% i dricks om du är nöjd. Får du hjälp med ditt bagage på hotellet eller flygplatsen är en lämplig nivå.Taxichaufförer förväntar sig inte dricks men tar tacksamt emot.

Säkerhet under din resa till Mauritius

Ö-staten Mauritius är en generellt säker plats att resa till. Precis som på alla platser med många turister kan det förekomma småbrott som väskstölder och liknande. Det är dock viktigare att du är uppmärksam i närheten av trafiken, speciellt när det blir mörkt. Från november till maj kan det dyka upp cykloner och andra besvärliga väderfenomen. Landet har utmärkt hälsovård och kan även evakuera svårare fall till Sydafrika vid behov. Det finns ett svenskt honorärkonsultat i Port Louis, huvudstaden, om du skulle behöva hjälp.

Kontakta oss gärna så hjälper vi dig med din Mauritiusresa. Fyll i formuläret nedan eller ring oss på 08-30 21 03 .

    Mauritiusresor är en del av reseföretaget Kenzan Travel. Vi består av resebyråerna Afro-Caribbean Travel, Aktivresor & Kenzan Tours. 
    Vi erbjuder resor till stora delar av världen och har varit verksamma sedan 1996. 
    Ring eller maila oss! 
    📞 08-30 21 03 
    📩 [email protected]