7 måsten – sevärdheter på Mauritius

Mauritius har massor att erbjuda. För att du ska veta vad du ska börja med kommer här en lista med 7 sevärdheter på Mauritius du inte får missa.. Ön erbjuder allt du kan tänkas drömma om. Här väntar paradisiska stränder med glittrande hav, vattenaktiviteter i världsklass, och landskap utöver det vanliga. Därtill kan du besöka museum, beskåda historiska monument och statyer och inte minst upptäcka öns spektakulära vattenfall. Håll till godo här kommer 7 sevärdheter på Mauritius du inte får missa!

Grand Bassin – en sjö i en krater

I hjärtat av Mauritius finns en stor sjö, Grand Bassin, som hos indierna är helig. Varför bör du besöka den här platsen? Jo, den är belägen mitt bland grönskande berg, med slående utsikt över hela ön och här finns dessutom flertalet statyer och tempel. Platsen är helig då den enligt legenden hängde ihop med indiernas heliga flod Ganges. Här har man byggt upp väldiga statyer och vackra tempel som är värda besväret hit. Sjön, som är belägen i en gammal vulkankrater, är hem åt mängder av ålar. 

Grand Bassin, sevärdheter på Mauritius
Grand Bassin

Bazaar Port Luis

Vill du få med dig fina souvenirer hem bör du verkligen göra en dagsutflykt till myllrande marknaden Bazaar Port Luis. Här gäller det att ha energin påfylld för här händer mycket. Men här finns mycket fint att fynda, bland annat kryddor, handgjorda kläder och frukter. Det går bra att pruta, ungefär 30 %, men tänk på att vara vänlig.

Marknaden i Port Luis Mauritius, sevärdheter på Mauritius
Marknaden i Port Luis Mauritius

Black River Gorges Nationalpark

Även om det är svårt att tröttna på Mauritius solvarma stränder kan det ändå vara skönt med en paus. Ta dig in till mitten av ön och vandra i Black River Gorges nationalpark. Här omfamnas du av en grönskande djungel och fler än 300 exotiska fåglar.

Black River Gorge Nationalpark

En ö utanför ön

Precis intill Mauritius finns det en liten, liten ö. Den heter Île aux Cerf. Ön är ett populärt resmål för den som inte kan få nog av paradislika stränder. Ta med dig snorkel och simfötter om du vill se en annan värld under ytan. När du tröttnat på salta bad kan du alltid svalka dig i lagunen som finns på ön.

Chamarel 

Vill du se något märkligt och samtidigt slående vackert? Då bör du åka till Chamarel, en by där även ett av öns finaste romdestillerier finns. Här kan du kolla in det över hundra meter höga vattenfallet och det märkliga naturfenomenet som finns här, ett berg med sju färger på jorden.

sevärdheter på Mauritius
Chamarel Waterfall, sevärdheter på Mauritius

Åk Zipline mellan bergstoppar

På Mauritius hittar du Indiska Oceanens längsta zipline i La Vallée des Couleurs Nature Park. Under 1,5 km kan du segla fram som en fågel över trädtopparna och njuta av grönskan under dig. Även Casela Nature Park erbjuder ziplining.

Natural History Museum

Som du kanske känner till fanns det förr en fågel som kallades dront på Mauritius. Den blev utrotad under 1700-talet men finns att se uppstoppad på Natural History Museum. Här finns även ett stort bibliotek.

Mauritiusresor är en del av reseföretaget Kenzan Travel. Vi består av resebyråerna Afro-Caribbean Travel, Aktivresor & Kenzan Tours. 
Vi erbjuder resor till stora delar av världen och har varit verksamma sedan 1996. 
Ring eller maila oss! 
📞 08-30 21 03 
📩 [email protected]