Mängder av saker att göra på Mauritius

Den gröna ön utanför Afrikas östkust är ett tropiskt paradis på jorden. Den som söker solsäkra dagar, kritvita stränder, turkosa hav och massvis av äventyr hittar detta just här. Ön har både historiska monument och även vackra nationalparker, ett rikt fågeliv och snorkling och dykning i världsklass. Det är alltså inte särskilt svårt att hitta på saker att göra på Mauritius. Däremot kan det vara desto svårare att hinna med allt roligt som ön erbjuder.

Kajak på Mauritius, saker att göra på Mauritius

Historiska sevärdheter

På Mauritius framställs mycket socker, något du kan lära dig mer om på L’aventure de Sucre. Ett museum där du får ta del av öns historia, fast ur sockrets synvinkel. Museet är även roligt för de små, här får man nämligen provsmaka många olika sockerarter. Eller besök världsarvet Le Morne med sin mörka slavhistoria. För den arkitekturintresaserade rekommenderas Eureka Boka som är et vackert exemplar kolonialarkitektur.

Naturliga saker att göra på Mauritius

Det går inte att besöka Mauritius utan att ta del av öns natur- och djurliv. Varför inte svänga förbi La Vanille? Detta är en populär krokodilpark där du får se både stora krokodiler och små reptilbebisar. Här finns det dessutom enorma landsköldpaddor som verkligen är värda att beskåda. En rolig dagsutflykt för både stora och små.

Även om Mauritius är omgiven av turkost vatten bör du verkligen ta dig ut till Mountain Sako. Här är vattnet så blått att det nästintill lyser. Här kantas havet med stora och varma klippor där du kan luta dig tillbaka och njuta av utsikten – apor. Det bor många apor precis vid Mountain Sako, se därför till att stänga ryggsäcken!

Kultur på ön

På Mauritius bor det många indier och den indiska kulturen är ständigt närvarande. Besök Grand Bassin, den mäktiga sjön som indierna anser vara helig. Här finns mer än själva sjön, du kan vandra runt området och beskåda väldiga statyer som växer upp ur vattnet. Här är det bäst att undvika bad, sjön är nämligen full av meterlånga ålar.

Mat är viktigt på Mauritius och här hittar du förnämlig mat. Varför inte göra en street food tur i Port Louis eller ännu hellre ta en matlagningskurs.

Oavsett om du vill fylla dina dagar med hurtiga vandringar i grönlummiga nationalparker, eller hellre vilar i skuggan under en palm, finns det något för alla resenärer. Öriket är dessutom ett paradis för den som vill dyka eller snorkla.

Strand Mauritius, Saker att göra på Mauritius

Mauritiusresor är en del av reseföretaget Kenzan Travel. Vi består av resebyråerna Afro-Caribbean Travel, Aktivresor & Kenzan Tours. 
Vi erbjuder resor till stora delar av världen och har varit verksamma sedan 1996. 
Ring eller maila oss! 
📞 08-30 21 03 
📩 [email protected]