Var ska du bo på Mauritius?

Funderar du var du ska bo på Mauritius? Det är en svår fråga, speciellt eftersom ön erbjuder flera vackra och prisvärda alternativ. Och det handlar såklart om vad du är ute efter, lugn & ro eller fart & fläkt.

De flesta som reser till ön börjar sin vistelse på den södra kusten. Flygplatsen ligger på öns sydliga sida, strax utanför Mahebourg. Härifrån kan du enkelt bege dig till din slutdestination. De mest populära städerna/byarna är Flic en Flac på västkusten, huvudstaden Port Louis lite längre norrut och Grand Baie på nordkusten.

Vilken sida av Mauritius är bäst?

Det finns ingen bästa sida utan återigen handlar det om vad du är ute efter. Nedan följer en kort beskrivning av Mauritius olika delar och lite särdrag som skiljer dem åt.

Mauritius nordligare delar

Den nordliga delen av ön har det soligaste vädret och även den bästa shoppingen, till stor del tack vare huvudstaden Port Louis. Det blåser generellt från öst till väst. Det innebär att stränderna på västsidan sällan berörs av vindar. Västkusten bjuder dessutom på magiskt vackra solnedgångar. 

Var ska du bo på Mauritius, Pereybere beach

Grand Baie

Detta var en av de första platserna på Mauritius som utvecklades för turism och Mauritius populäraste turister. I den lilla staden hittar du gott om affärer och restauranger och det är också här du hittar öns mesta nattliv. Du hittar två stränder i Grand Baies närhet, La Cuvette Beach & The Grand Bay public.

Grand Baie erbjuder aktiviteter som segling, vindsurfing och vattenskidor. Här hittar du även utflykter som djuphavsfiske och båtturer till öarna norr om Mauritius: Gunners ’Quoin, Flat Island, Round Island, och Serpent Island.

Trou aux Biches

Trou aux Biches är en liten turistort strax söder om Grand Baie och ursprungligen en fiskeby. Mindre exploaterat och lugnare än Grand Baie gör Trou aux Biches utmärkt som familjedestination. Enligt många är den 2 km långa stranden Mauritius vackraste och också en dröm för solnedgångsälskaren.

Port Louis

Få turister väljer att bo i huvudstaden Port Luis men många väljer att åka hit på utflykt. Här hittar du den självklara shoppingdestinationen om du letar efter bra priser på kläder och andra varor. Det finns både stora köpcenter och även spännande marknader som är fyllda med intressanta produkter som kryddor och hantverk.

Mauritius östkust

Östkusten bjuder i sin tur på historiska platser som fortet vid Pointe du Diable. Omgivningen här är betydligt lugnare jämfört med öns andra delar. Även om det blåser lite mer på denna kust så är det sällan ett bekymmer. Tvärtom, oftast är det skönt med de svalkande vindarna. På östkusten ligger även Ile aux Certs, en liten ö som är omåttligt populär på grund av sin skönhet. På östkusten ligger även Belle Mare, en av de vackraste stränderna på ön.

Belle Mare

En flera kilometer lång vit sandstrand kantad av palmer och hotell i alla prisklasser. Korallrevet utanför inbjuder inte bara till snorkling & dykning utan skyddar även vattnet innanför som bildar en grund lagun med turkosfärgat vatten. Perfekt för den som vill ha en lugn och skön semester. Här hittar du även några av öns absolut bästa hotell.

Var ska du bo på Mauritius, Belle Mare

På de syd- sydvästra delarna av Mauritius

På den sydvästra delen av kusten hittar du en av Mauritius populäraste turistorter Flic en Flac medan öns sydliga delar är inte lika välutvecklade som de andra och passar utmärkt för den som letar efter äventyr eller vill komma ifrån de turistpopulära områdena.

Flic en Flac

Vid Flic en Flac ligger en av öns längsta stränder. Denna strand är tillgänglig för alla och är dessutom skyddad av korallreven, vilket är en stor fördel för barnfamiljer som letar efter en lugn och säker badstrand. Staden är liten men har utvecklats för att kunna tillgodose turister på bästa möjliga sätt. Det finns ett stort utbud av restauranger, hotell och även roliga aktiviteter. Här finns även ett aktivt nattliv för de som känner sig lockade att dansa på kvällarna. 

Le Morne

Var ska du bo på Mauritius

Le Morne som är upptaget på UNESCOs världsarvslista tack vare sitt kulturella och historiska arv. Här hittar du både lugna vatten i den grundare lagunen och mer vilda hav. Vindförhållandena gör området till en favorit för kitesurfare.

Så var ska du bo på Mauritius

Om du fortfarande frågar dig själv var ska du bo på Mauritius rekommenderar vi att dela upp din tid på flera platser. Du kan till exempel börja din vistelse på västkusten, fortsätta norrut och sedan avsluta på den östra sidan. Samtliga delar av ön är väl värda att utforska och inte minst uppleva på nära håll.

Mauritiusresor är en del av reseföretaget Kenzan Travel. Vi består av resebyråerna Afro-Caribbean Travel, Aktivresor & Kenzan Tours. 
Vi erbjuder resor till stora delar av världen och har varit verksamma sedan 1996. 
Ring eller maila oss! 
📞 08-30 21 03 
📩 [email protected]